Страница 1 из 1 |
Дякую тобі, Боже, що я не...
Автор | Сообщение |
---|---|
|
Закончите предложение.
|
01 июн 2010, 00:34 |
|
|
0
москаль
|
01 июн 2010, 00:37 |
|
|
0
что я не гражданин Украины
|
01 июн 2010, 00:37 |
|
|
0
Заебал (да, я признаю, что он меня сагрил)
|
01 июн 2010, 00:41 |
|
|
0
заебал.
|
01 июн 2010, 00:47 |
|
|
0
Дякую тобi, Боже, що я не Арнiс.
|
01 июн 2010, 00:47 |
|
|
0
...кацап!
|
01 июн 2010, 00:48 |
|
|
0
мне кажется, следующей темой будет "давайте досчитаем до миллиона!" или "игра в слова" :
|
01 июн 2010, 00:49 |
|
|
0
[be] [паладин]
|
01 июн 2010, 00:53 |
|
|
Хохол.
|
01 июн 2010, 01:04 |
|
|
0
Гэнадiй
|
01 июн 2010, 01:05 |
|
|
Уважаемые, хотя бы на один день забудьте о своем игрушечном расизме.
У ті часи, про які я тобі розповідаю, великий пишний храм прикрашав місто Єрусалим. Мешканці міста дуже пишалися своїм храмом. Недаремно ж бо він тоді вважався найгарнішою спорудою! А побудували його для того, щоб люди там могли поклонятися Богові. От із ним, із цим храмом, і пов’язана наступна притча Ісуса. Одного разу в єрусалимський храм зайшли два чоловіки. Це були Люди, що мали різне суспільне становище. Один був фарисеєм – священнослужителем. Ісус називав фарисеїв лицемірами, тобто нечесними людьми. Другий був митником, як тоді називали збирачів податків. Фарисей, уклякнувши, так почав молитися Богові: – Господи! Дякую Тобі за те, що я не такий грішник, як решта. Я пощу двічі на тиждень і десяту частину всього, що надбаю, завжди Тобі віддаю! Дякую Тобі, Боже, за це!.. Уяви собі цього відвідувача храму. Ось він стоїть – упевнений у собі й у тому, що все робить правильно. Видно, що він дуже пишається своїм високим становищем у суспільстві. Пишається тим, що має. На ньому довгий одяг, оздоблений торочками. На лобі – золота пов’язка на знак його високого становища. Фарисей довго перелічує Богові, скільки він зробив добрих і корисних справ. Наголошує на тому, який він хороший... І він нічого не просить у Бога, – адже він Бога не потребує!.. А тепер послухай, що він каже про митника – іншого відвідувача храму, який молиться неподалік: – Дякую Тобі, Боже, також за те, що я не такий, як ось цей митник!.. Ці слова фарисей промовляє, насмішкувато позираючи скоса на Митника. Ну що? Уявили? А тепер погляньте на митника, що в цей час також молиться. Митники в ті часи не були в пошані. Їх вважали жадібними й нечесними. І було за що. Адже вони збирали податки на користь Римської імперії, яка завоювала на той час Юдею. Та прислухаймося, про що молиться цей митник! – Господи! – звертається він до Бога. – Змилуйся наді мною, грішником! Допоможи мені виправити себе і все своє життя!.. Митникові нелегко вимовляти слова молитви. Він-бо знає, як завинив перед Богом і людьми! Але він так сподівається, що Бог його простить! Як ти гадаєш, хто з цих двох більше заслуговує на Божу милість? Ось послухай, що про це каже сам Ісус. – Запевняю вас, – так закінчує він свою притчу, – що саме митник, а не фарисей, повернувся додому прощеним! Хто принижує себе – хай піднесеться! А хто себе підносить, буде приниженим! Зрозуміли чому? Тому що саме митник визнав свої помилки й хоче виправитися! Фарисей же так нічого й не зрозумів... Тому частіше молися й проси Бога простити тебе за всі твої неправильні вчинки. А головне – намагатися ніколи таких неправильних вчинків не робити... Цю притчу записано в Євангелії від Луки, розділ 18, вірші 9–14. Источник: Опомнитесь, начните любить ближнего своего. |
01 июн 2010, 01:09 |
|
Страница 1 из 1 |